facebook

Facebook; anlık durum güncellemesi yaparak duygu ve düşüncelerinizi belirtebildiğiniz, farklı içerik, video, fotoğraf, müzik ve link paylaşımıyla kendinizi ifade edebildiğiniz sosyal paylaşım platformudur.

2004 yılında Mark Zuckerberg tarafından Harvard Üniversitesi öğrencileri için kurulan Facebook, daha sonra herkesin ulaşımına açılmıştır. İlk sosyal medya platformu olarak anılan Facebook, daha sonra Instagram ve Whatsapp’I da bünyesine katarak hizmet skalasını oldukça genişletmiştir. Günümüzde hala aktif şekilde kullanılan

Facebook’ta aynı zamanda etkinlik düzenleyerek arkadaşlarınızı davet edebilir, farklı platformlara Facebook aracılığıyla üye olmadan giriş yapabilir, arkadaşlarınızla anlık mesajlaşabilir ve gruplara üye olarak konu özelinde haber ve paylaşımları takip edebilirsiniz.

Facebook Son Görülme Tarihinden Kurtulma

  • Son görülmenizin ortadan kaldırılmasını istiyorsanız uygulayabileceği tek bir yöntem vardır. Facebook’a 10 dakika önce giriş yaptı, aktifti, buradaydı gibi son görülme bildirimlerinizin olmaması için Facebook ve Facebook Messenger uygulamalarını telefonunuzdan kaldırmanız gerekmektedir. Facebook kullanımınızı ise tarayıcı kullanarak sürdürmelisiniz. Böylece son görülme ve son aktif olma süreçleri ortadan kaybolacaktır. 

Facebook’ta Görüldü – Facebook Seen Özelliği Nasıl Kapatılır?

  • Bu yöntem telefonlar için etkili değildir. Telefonlar için etkili olabilmesi için yukarıda dediğimiz gibi telefonunuzdan Facebook’a giriş yapmak için uygulama kullanmamalısınız. Gelelim Seen özelliğini iptal etmeye; Chrome eklentilere giriniz ve Facebook Unseen yazarak eklentiyi indiriniz. İndikten sonra bilgisayarınız aktif edilip edilmeyeceğini soracaktır. Aktif eder etmez bilgisayardan girişlerinizde son görüldü diye bir bildirim olmayacaktır.

Facebook Messenger’ı Kullanmak için Facebook Hesabımın Olması Şart mı?

  • Pek çok insan bilmez ya da farkında değil ama Messenger’den faydalanabilmek için bir Facebook hesabınızın olması şart değil. Uygulamayı indirip açtıktan sonra Facebook kullanıcı değilim kutusunu seçmeniz durumunda sadece telefon numaranızı kullanarak Messenger uygulamasından yararlanabilirsiniz.

Facebook Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

  • Bir arkadaşınızdan çok sık bildirim geldiği oluyordur. Bu bazen sıkıcı hatta can sıkıcı bir durum olabilir. Bildirim seslerinden yorulduysanız bildirim gelmesini engellemek istediğiniz arkadaşınızın sohbet penceresine tıklayınız. Ardından pencerenin üst kısmında bulunan adına tıklayınız. Tıklar tıklamaz küçük bir seçenek bölümü gelecektir. Buradan bildirim almak istemiyorum kutusunu seçecek olursanız o arkadaşınızdan gelen bildirimleri almazsınız.

Facebook Silinen Fotoğraflar Nasıl Geri Getirilir?

  • Eğer herhangi bir yedekleme yapmadıysanız maalesef bunun bir yöntemi yok. Bu nedenle zaman zaman yedekleme yapmanız gerekmektedir. Bu işlem için Facebook hesabınızın ayarlar sekmesine ilerleyerek Genel sekmenizi seçiniz. Ardından aşağıdaki Facebook Arşivini İndir butonuna basarak son yedeği bilgisayarınıza download edebilirsiniz. Yılda en az iki defa bu işlemi yapacak olursanız yanlışlıkla silinen fotoğrafları geri getirme derdiniz kalmayacaktır.
0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir